We voelen ons een stuk jonger, leven weer, stralen weer en hopen zo samen nog een fijn leven te hebben.

Dirk 73 jaar / Januari 2018

Na een huwelijk van 41 jaar ben ik gescheiden, daar ik nog een aantal jaren een gewoon, prettig leven wilde leiden. Ik had geen gelukkig huwelijk, wat zwaar beïnvloed werd door een bepaalde ziekte van mijn ex-vrouw. Ik vond het wel mooi geweest bij mijn 65e, wellicht had ik eerder moeten scheiden.

Na ruim een jaar heb ik mij ingeschreven bij een relatiebureau, een voorloper van Take2, wat een aantal dates opleverde. Daarnaast heb ik ook enkele keren via Internet gedated en ook wel eens via de krant of gewoon iemand tegengekomen. Bij elkaar van begin 2011 tot half 2017 zo ongeveer 30 dates, die varieerden van een half uur tot een aantal contacten van 1 tot circa 6 á 7 keer.

Na een mislukte date hield ik het weer even rustig, daar het toch een emotionele zaak is.

Je ziet het na 10 minuten, een uur of na een aantal keren van, nee, dit wordt het niet.  Ook moet er niet te lang gewacht worden met “nee” zeggen, daar er anders verwachtingen worden gewekt. Meestal klikt het wel of niet direct. In de afgelopen 7 jaar 3 relaties gehad van 2 – circa 6 maanden.

Een echte verliefdheid gaat heel snel, of je 27 bent of 73, het maakt niet uit. Bij ouder zijn is de verliefdheid verstandiger, vanwege de levenservaring en niet alleen vanwege de hormonale effecten. Bovendien zijn er twee levens met hun eigen (zware) ervaring en gewoontes en dat zal dan toch in elkaar moeten overlopen. Men moet dan bij bepaalde verschillen elkaar daarin respecteren, bijv. geloof en niet-gelovig.

Dankzij de vasthoudendheid, het geheugen en het inschattingsvermogen van Ellen kwam er een date, terwijl beiden al enigszins de moed hadden verloren qua dating. Echt op basis van een goede inschatting door haar van beider karakters, interesses, persoonlijkheid en levensachtergrond.
De klik tussen ons was er al na 10 min. en hebben we al 5 maanden een vaste relatie waarin we echt verliefd zijn en het zelfs al vrijwel samenwonen is.
We voelen ons een stuk jonger, leven weer, stralen weer en hopen zo samen nog een fijn leven te hebben.

Wij zijn gelukkig, genieten en zijn echt verliefd. Heerlijk om de ons toegemeten tijd samen te mogen delen !.

Ali 74 jaar / Januari 2018

Ik ben ruim 4 jaar geleden weduwe geworden. Na enkele jaren kwam ik tot de overtuiging dat ik de “rest” van mijn leven niet alleen wilde invullen.

Gezien mijn lichamelijke en geestelijke gezondheid ben ik op een bepaald moment overgegaan tot initiatieven. Daarbij geholpen door mijn dochter, die mij een internetsite aanbeval. Verschillende dates ontstonden daaruit, echter zonder blijvend contact mijnerzijds. Na wikken en wegen zocht ik via een advertentie in mijn krant contact met Take2.

Ellen kwam bij mij thuis en ik kreeg een goed gevoel over de stijl, betaling en zeker betrouwbaarheid. Ellen zou een match voor mij gaan zoeken, dit kon enkele weken of maanden duren.
Maar na een paar weken al kreeg ik een profielbeschrijving van ene Dirk. Nu 5 maanden verder, denk ik, denken wij beiden “Ellen wat heb je dit goed gedaan !!”. Wij zijn gelukkig, genieten en zijn echt verliefd. Heerlijk om de ons toegemeten tijd samen te mogen delen !. Lees ook het verhaal van Dirk

 

Af en toe mag ik zo een lief berichtje delen…….

Hoi Ellen,
Wat een lief gedicht voor ons. Natuurlijk wens ik jou ook fijne feestdagen en een gelukkig Nieuwjaar toe.
Edith en ik gaan volgende week samen een Nieuwjaars cruise maken over de Rijn. Een mooi schip compleet verwennerij.
Met ons gaat het heel goed. Het is een goede “match”
tussen ons. We voelen elkaar aan, hebben veel gemeenschappelijke interesses, houden van veel leuke dingen en ook van elkaar. Kortom we voelen ons helemaal thuis bij elkaar. Ook onze familie en vrienden vinden het fijn voor ons. Het was voor mij wel even zoeken, na drie dates toch gelukt. En hoe. Dank daarvoor want zonder jouw hulp hadden wij elkaar nooit gevonden. Hartelijke groeten van ons beide.
Edith & Johan

Debby, Dordrecht, 32 jaar

Ik heb mijn zaakjes prima voor elkaar; ik werk, heb mijn eigen huis, rijd auto en hou van mijn hondje! Alleen in de liefde lukte het niet zo. Ik stap niet zo snel af op een vreemde. Je kunt natuurlijk niet zien aan iemand of hij single is of niet. Daarom heb ik mij ingeschreven bij het relatiebemiddelingsbureau Take2. Wat ik heel fijn vind, is dat ik zeker weet dat degene die ik via het bureau ontmoet, ook echt single is en serieus op zoek naar een relatie. Het stukje begeleiding hierin, bijvoorbeeld dat we na een date een gesprekje hebben over hoe het is gegaan, vind ik ook prettig. Hierdoor evalueer je elke date, en kom je steeds beter te weten wat je eigenlijk wel of niet aanspreekt in mensen.
Zo heb ik mijn man ontmoet! Ik ben superblij dat ik deze keuze heb gemaakt, ook al waren sommige dates niet met mensen met wie ik een relatie zou willen beginnen. Wij hebben allebei een kinderwens en zijn vorig jaar getrouwd. Bedankt Ellen! Ik zou het iedereen aanraden om een relatiebureau in te schakelen, lekker veilig en discreet. Ik heb goede ervaringen en zelfs de liefde van mijn leven leren kennen!

Rinus, Middelburg, 75 jaar

Twee jaar geleden is mijn vrouw na een lang ziekbed overleden. Sinds toen voelde ik me eenzaam. Ik ben nooit een verenigingsman geweest en dansen kan ik ook al niet. Ik wandelde wel vaak bij mij in de buurt met mijn hondje en ik keek ook wel eens rond of ik niet ergens een eenzame dame zag. Ik begreep ik dat dit geen zoden aan de dijk legde. Ik reageerde op een contactadvertentie in een krantje. Toen leerde ik een vrouw kennen die totaal mijn type niet was en ook nog veel rookte. Zij was wel helemaal weg van mij en het zal wel de eenzaamheid zijn geweest maar ik ben met haar nog maandenlang tegen mijn zin om blijven gaan. Tot ik er niet meer tegen kon en ik de relatie op een niet zo’n nette manier verbrak. Juist in die tijd zag ik de advertentie van Take2 relatiebemiddeling, maakte ik een afspraak voor een kennismakingsgesprek en sta ik sindsdien daar ingeschreven. Wat ik zo goed vind is dat ik ook mag zeggen wat ik wil en dat ik niet zelf hoef te zoeken.
Ik krijg ook tips hoe ik mijn grens aan kan geven . Binnenkort heb ik mijn derde ontmoeting met Bep uit Tholen. Ze is zo’n lieve meid. Misschien wordt het straks wel meer dan alleen vriendschap, maar echt alleen haar hand te mogen vasthouden maakt me al gelukkig.

Dankjewel Take2

Rinus

Ben, Purmerend, 58 jaar

Voor mijn werk was ik vaak in het buitenland. Maar sinds 2 jaar ben ik in het hoofdkantoor in Purmerend gestationeerd. Mijn werk vraagt veel van mijn tijd en aandacht. Hierdoor heb ik in Nederland eigenlijk niet echt een vrienden-/ kennissenkring opgebouwd. Hoewel ik best makkelijk contact maak, vond ik het lastig om ‘from scratch’ nieuwe mensen te ontmoeten. De behoefte aan een lieve vrouw in mijn leven was er zeker wel. Relatiebemiddeling leek voor mij een goede optie.
Bij Take2 heb ik een aantal leuke dates gehad met vrouwen die, net als ik, op een eerlijke manier op zoek zijn naar een partner. Ik hoefde er zelf niet naar op zoek; dit werd voor mij uit handen genomen.
Mijn vriendin, met wie ik het al een paar maanden enorm leuk heb, was de laatste date via Ellen van Take2, en het klikt enorm. We zoeken in het leven en in een relatie naar dezelfde aspecten. We verwachten beiden dat we nog heel lang samen zullen zijn en hopelijk in de toekomst samen een leven gaan opbouwen.

Sandra, Noord Brabant, 47 jaar

Daar stond ik dan, na een huwelijk van 17 jaar, op mijn 45e zeer tegen mijn wens in weer single!
Mijn lieve zoon was net op kamers gaan wonen en al mijn vrienden en kennissen waren
natuurlijk allemaal happy together met hun partner. Ik wilde absoluut niet alleen blijven en ik schreef me in bij een datingsite. Na een paar verschrikkelijke dates met heren die duidelijk andere ideeën hadden over daten dan ik, had ik het helemaal gehad. Ik voelde me alleen en in gedachten zag ik mezelf oud en eenzaam wegkwijnen.
Toen ik de advertentie van Take2 zag, dacht ik eerst dat relatiebemiddeling niks voor mij zou zijn. Maar nadat ik besefte dat ik niks te verliezen heb en een kennismakingsgesprek met Ellen had gehad, kreeg ik toch een goed gevoel en schreef ik me in bij Take2.
Na een tijdje stelde Ellen mij een zekere René  voor; 52 jaar, gescheiden, sociaal en eigenaar van een B&B in Zeeland. Dat hij zijn goede band met zijn kinderen benadrukte, maakte mij nieuwsgierig naar de man achter dit profiel. Ondanks het feit dat ik de afstand tussen onze woonplaatsen een minpuntje vond, volgde toch een ontmoeting. Ik was blij verrast door de uitstraling van René, hij was dan zeker geen Brad Pitt, maar ik begreep wel waarom Ellen hem als mogelijke match voor mij had uitgekozen. Nu zijn we zo’n twee jaar verder en zijn nog steeds door elkaar geboeid en heel happy samen. Wat niet echt ideaal is, is de afstand, maar we zijn al aan het fantaseren hoe het zou zijn als we samen de B&B zouden runnen.
En wat zijn een paar extra kilometers nou echt … Inmiddels geloven we dat voor de liefde afstand niet meer telt!

Janny en Kees

Hoi Ellen,

Hier een opzetje van ons liefdesverhaal tot nu toe.
Sorry dat het zo lang heeft geduurd, maar het samen genieten van het leven neemt een belangrijk deel van ons leven in. We zijn dan ook regelmatig op stap. Ik hoop dat je er wat aan hebt, want schrijven is zeker niet mijn sterkste punt. (En ons Keesje vind het al lang best dat ik een poging waag)
Ja, een relatiebemiddeling bureau doe ik het wel of doe ik het niet en hoe gaat dit allemaal in zijn werk. Ik denk dat ik het toch maar doe, want de persoonlijke begeleiding en aandacht sprak mij wel aan.
Uiteindelijk de stoute schoenen aangetrokken en contact gezocht met Take2.

Na het bezoek van consulente Ellen heb ik mogen ervaren, dat er zeer serieus naar je persoonlijke verhaal wordt geluisterd en dat discretie erg in acht wordt genomen.
Daardoor ontstaat er vertrouwen en ben je in staat openhartig over jezelf en je wensen te praten.

Mijn eerste voorstel van Ellen kwam al na 2 weken, wel even schrikken hoor, want zo snel had ik het toch niet verwacht. De persoonsbeschrijving beviel me wel en er werd een afspraak gemaakt. We hebben gezellig gepraat, maar verder contact is uitgebleven. Voor mij was er niet het juiste gevoel.
Alweer heel kort hierna ben ik nog 2 keer door Ellen benaderd met een voorstel, deze heb ik na het horen van de persoonsbeschrijving echter niet verder door laten gaan.

Toen werd ik contact gebracht met Kees.
De persoonsbeschrijving voelde heel goed en na een telefonisch contact hadden wij beide al het gevoel van yes, dit kan wel eens wat gaan worden.
We spraken af om ergens wat te gaan drinken.

Enkele dagen allebei wat zenuwachtig natuurlijk, want ja, al wat ouder maar je toch weer even een puber voelen die zijn eerste afspraakje maakt.
Ik kom dus op de afgesproken plek aan rijden en op de parkeerplaats stond hij al te wachten.
Prompt parkeer ik mijn auto precies naast die van hem.
Dit moet ze zijn dacht hij en hij zei: “hé, die Janny”.
Eigenlijk wist hij helemaal niet (net als ik trouwens) wat hij moest zeggen en dit kwam gewoon als eerste in hem op vertelde hij mij later.
Nou maar het was meteen bingo, de manier waarop dit tot stand kwam vond ik zo grappig het ijs was gebroken.

Heerlijk hebben we samen genoten van een drankje en het vele kletsen, want in onze persoonsbeschrijvingen waren al veel overeenkomsten en gezamenlijke interesses geschetst en dan heb je al gauw genoeg gesprekstof.
De hele week daarna hebben we vele uurtjes aan de telefoon gehangen. Zo leerde we elkaar al steeds beter kennen. En allebei keken wij weer uit naar onze volgende afspraak.
Vele leuke uitstapjes en een vakantie hebben we in die paar maanden al achter de rug.
Evenals een militaire uitzending. Voor Kees was het de eerste keer om uitgezonden te worden en voor mij was dit ook de eerste ervaring met een dergelijke situatie. Maar mede door deze uitzending is onze verbondenheid alleen nog maar sterker geworden.
Daarom zijn wij nu bijna een jaar verder op zoek naar een eigen stekkie.

Samen lekker helemaal opnieuw beginnen met een eigen huis en eigen spulletjes, voor ons beide geldt……. liever vandaag nog dan morgen!!!!! Voor ons dus een love story!!!!!!!!

Dank je wel Ellen.
Vriendelijke groet, Janny en Kees

Annet en Mark

Even heb ik wel getwijfeld maar daarna heb ik mezelf vol overtuiging ingeschreven bij Take2. Het kennismakingsgesprek en daarna intake gesprek voelde vertrouwd. Ellen luisterde echt naar mijn levensverhaal. Omdat ze niet oordeelde maar echt begrip toonde kon ik mezelf laten zien. Toen ik het profiel ontving was dat best confronterend maar op waarheid gebaseerd en niets te veel of te weinig verteld. Na een paar kleine correcties heb ik het goedgekeurd en gingen ze voor mij aan de slag. De eerste dat liet even op zich wachten maar daar hadden we het uitgebreid over gehad in het intake gesprek. Relatiebemiddeling is geen snelle maar wel een hele serieuze manier van bemiddelen , vertelde Ellen. Deze eerste date was niet succesvol. Ik vond het een aardige vrouw maar niet mijn type. Toch nog een tweede afspraak gemaakt maar de vonk sprong niet over. Uitgebreid heb ik de date met Ellen besproken. Ook bij dit gesprek luisterde ze echt naar mij. Daarna liet de volgende date weer even op zich wachten maar uiteindelijk kreeg ik een nieuw profiel. Ik heb ook hier even getwijfeld of ik “ja” tegen het voorstel zou zeggen. Maar nadat ik dit voorstel telefonisch had besproken met Ellen ben ik er toch mee door gegaan. En wat was ik blij verrast. Nee het was geen liefde op het eerste gezicht. In eerste instantie had ik niet deze keuze voor mezelf gemaakt. Wel was het erg gezellig en hebben we een tweede afspraak gemaakt. Om heel eerlijk te zijn was de tweede afspraak nog gezelliger. Beide waren opener in  het gesprek en er kwam ook steeds meer humor naar voren. De kriebels waren er stiekem al een beetje maar ik was nog voorzichtig om dit te laten merken. Zo zijn we langzaam naar elkaar toegegroeid. We hebben elkaar de ruimte gegeven en tijd voor elkaar gemaakt om samen te groeien in deze relatie. Uiteindelijk wonen we nu alweer jaren samen. Nog steeds “Happy” met elkaar. Wij zijn Ellen dankbaar voor ons geluk.